De voordelen van dragen

Ben je geïnteresseerd in het dragen van je baby of kind en wil je hier meer over weten? Ik help je graag! 
Hieronder bespreek ik een aantal voordelen. 

 

Voordelen voor je kindje:

 • Ergonomisch dragen is goed voor de heupen en rug van je kind.
  Het ondersteunt de natuurlijke houding van de heupen en de lichte bolling van de ruggengraat. Onderzoek geeft aan dat deze houding bijdraagt aan een gezonde ontwikkeling van de heupen.

 • Dragen biedt geborgenheid.
  Tijdens de zwangerschap is een baby gewend om altijd jouw hartslag te horen, hij is gewend aan de bewegingen als je loopt. Jouw lichaam beschermt hem, houdt hem warm en zorgt dat zijn maag altijd gevuld is. Na de geboorte is dat veranderd. De wereld is fel en luid, je kindje kent opeens honger en is soms alleen. Dragen is herkenbaar, voor moeder en voor kind
  . In de drager of doek hoort hij jouw hartslag weer, hij voelt je warmte en is weer veilig en beschermd.

 • Dragen stimuleert de aanmaak van oxytocine. 
  Ook wel het "knuffelhormoon" genoemd. Dit bevordert de band met je kindje, het draagt bij aan een goede hechting en stimuleert borstvoeding. Oxytocine geeft jou en je kind een gevoel van blijheid en geluk. 

 • Dragen werkt prikkeldempend.
  Dit betekent dat een kind op een drukke verjaardag, een festival of gewoon in de stad, zich gemakkelijk af kan sluiten voor alle visuele en auditieve prikkels. Dat is voor veel kinderen lastiger in een kinderwagen of rolstoel. De geborgenheid van het dragen zorgt dat je kind de wereld kan verkennen vanuit een veilige en vertrouwde plek. Dit is heel fijn voor kinderen die snel overprikkeld zijn.

   

De voordelen voor jou:

 • Je hebt je handen vrij.
  Terwijl je toch de geborgenheid kunt bieden die een baby nodig heeft, kan je gemakkelijk de was ophangen of spelen met een broer(tje) of zus(je). Veel kinderen slapen heerlijk als ze gedragen worden. Samen de hond uitlaten of boodschappen doen is geen enkel probleem.

 • Je bent een stuk mobieler als je draagt.
  Helaas zijn nog niet alle plaatsen, evenementen en winkels kinderwagen- en rolstoelvriendelijk. Ook is een uitje naar het strand, bos of stad makkelijker.

Nieuwsgierig? Zie draagconsulten voor meer informatie. 

 • Instagram Social Icon

KvK: 71612408    email: contact@jamiehoogland.com    tel:   0683230138
© 2020 Jamie Hoogland      Privacyverklaring